lauantai 2. heinäkuuta 2016

14. Genova

Kuva250Voisinpa sanoa, että Genova oli ihana ja vei sydämeni ja niin edelleen. Odotin Genovalta paljon, sillä kaikki siitä näkemäni kuvat on upeita; vanha satamakaupunki meren rannalla. Mutta korkeuksista otetut kuvat ei tietenkään välitä katujen tunnelmaa. Saati sitä hajua, joka tuntui leijuvan Genovan kaduilla minne ikinä menikään. Kaupunki oli likainen, miehet huutelivat perään enemmän törkeyksiä mitä missään muualla ja aloin jo epäillä, että asukkaat heittävät keskiaikaisesti jätöksensä ikkunasta ulos, sillä koko kaupunki haisi suoraansanottuna kuselta.

Olin silti supertyytyväinen Genovan kulttuuritarjontaan. Vierailin Palazzo Realessa, useassa kirkossa, satamassa sijaitsevassa "biosfääripallossa", Palazzo Dugalessa ja siellä pidettävässä Alfons Muchan taidenäyttelyssä ja sattumalta eteen tulleessa Body Worlds -näyttelyssä, johon olin halunnut jo kauan. Body Worlds vieraili myös Suomessa vuosi tai pari sitten ja harmitti ihan suunnattomasti, etten päässyt sinne silloin. Body Worlds on näyttely ihmisen elintoiminnoista ja kaikki näyttelyn ihmisosat ovat aitoja. Lihaksista ruuansulatuselimistöön ja kolmekymmenviikkoiseen sikiöön. Kuvia ei paikassa saanut ottaa.

Mulle on tullut täällä aivan suunnaton tatuointikuume. Kun otin kaksi ensimmäistä tatuointiani, mulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista tatuointikuumetta, mä vaan simppelisti halusin ja otin ne. Täällä mä palan halusta tatuoida ihooni jotain isoa, esimerkiksi koko käden kattava Sleeve -tatuointi olisi aivan ihana, mutta tiedän jo valmiiksi, etten varmaan ikinä tule sellaista ottamaan. Jos kuitenkin ottaisin, se olisi täynnä Muchan taideteoksia. "Dance" ja "Ruby" on ehkä vangitsevimpia maalauksia, mitä olen ikinä nähnyt. Kuulostaa vähän hifistelyltä, mutta totta.

Takaisintulomatkalla hyppäsin tuntia aikaisempaan junaan ja jännitin, pääsenkö omalla lipullani edes kyseisen junan kyytiin. Kukaan ei kuitenkaan lippuja kysynyt ja ehdin Milanoon juuri varttia ennen kuin aseman kirjakauppa sulkeutui! Ehdin ostaa kolme kirjaa, Charles Dickensin "Hard Times", Bram Stokerin "Dracula" ja yhden mun suurista lemppareista, Johanna Spyrin "Heidi". Olin tosi tyytyväinen vaikka missasinkin aikaisemman junan Leccoon ja olin kotona vasta puoli yhdeltä yöllä. Heräsin jo neljältä aamulla ehtiäkseni junaan, joten päivä oli kaksikymmentä kaksi tuntia yhtä säntäilyä. 

Kuva221

Kuva249


Kuva227

Kuva230


Kuva232Kuva231Kuva234

Kuva235

Kuva236


Kuva237Kuva238Kuva247

Kuva244

Kuva246

Kuva253

Kuva240Kuva255


Kuva239Kuva229

Kuva225

Kuva228
Kuva223


Tässä vielä mun lempparimaalaukset Muchalta, jotka jo mainitsinkin. Moni ei tiedä, että on varmasti nähnyt Muchan taideteoksia ympäriinsä. Mucha teki maalauksia tilaustöinä useille tuotemerkeille, aina kahvin ja keksien mainostuksesta suurien elokuvien julisteisiin. Muchan työt kunnioittaa tyyliä Art Noveau, jossa naiset kuvataan itsenäisinä, viettelevän seksuaalisina, skandaalisina ja jopa uhkaavina. Miten siitä ei voisi pitää?

Kuva256

+ I had such high hopes for Genova, but it ended up being dirty and smelt like piss. Though I was really satisfied with everything cultural it had to offer. I went to Palazzo Reale, Biosphere ball, many churches, art exhibition of Alfons Mucha and highly valued and notorious Body World - exhibition with real organs and well, everything from human body. I fell in love with Mucha's paintings and realized that if I would ever make my sleeve tattoo dream real, it would be with Mucha's paintings of independent and powerful women. When I got back, I was really happy I made it to the Milano Centrale's bookshop. After Buying three books, I didn't even mind that I missed earlier train to Lecco and ended up being hope half past twelve. Because I had already been up at four in the morning, I had been awake for 22 hours and needless to say, I fell asleep almost immediately after well-needed shower.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti